2014. október 3., péntek

Would you rather? book tag

Ma a Would you rather? book taget szemeltem ki magamnak. 10 kérdésre fogok válaszolni. Angie-t jelölném (Fanolda), de bárki megcsinálhatja, sőt ajánlom mindenkinek, hogy tegye ezt! :) Engem sem jelölt senki, csak kedvem lett megcsinálni. :D

Akkor lássunk neki:

1. kérdés: Melyiket olvasnád inkább: Csak trilógiákat vagy csak önálló könyveket?

Már most bajban vagyok. De talán azt hiszem, a trilógiákat választanám. Ezidáig több trilógiát olvastam (vagy több sorozatot), mint egyedülálló regényeket. És nagyrészt a kedvenc könyveim is trilógiák részei. Ha egy könyv szuper jó, akkor tényleg jó, ha több van belőle és többet is olvashatok a gyönyörűségekből (remélhetőleg ezek nem laposodnak el a végére).2. kérdés: Kitől olvasnál inkább: Csak nőktől vagy csak férfiaktól?

Ez egy elég nehezen eldönthető kérdés, hiszen nálam sosem volt fontos, hogy a szerző milyen nemű. Egyaránt szeretem mindkettő nem munkásságát. Viszont ha a kedvenc sorozataimat/könyveim nézem, akkor azokat nők írták, ezért ezt a lehetőséget választom. Így meg le kéne mondanom Kosztolányiról, nem olvashatnám el a Percy Jackson sorozatot (pedig már szeretném) és még ezenkívül rengeteg író munkásságával szeretnék megismerkedni, de ez azt jelentené, hogy elvesztem a kedvenc sorozataimat és ezt nem vállalom!


3. kérdés: Hol vásárolnál inkább: Barnes & Noble vagy Amazon?

Nos, a Barnes & Nobleről még soha nem hallottam, de utánakerestem (Amerikai könyves áruházlánc/bolt valami ilyesmi). Amazonról egyszer rendeltem eddig, csak a szállítási költség volt sok (hát aki az Egyesült Királyságból rendel az így jár), de eléggé elégedett voltam vele. Mivel ez a kérdés nem annyira megfelelő a magyaroknak, kigondoltam egy alternatív kérdést:

3,5. kérdés: Hol vásárolnál inkább: Könyvesbolt vagy online?

Jobb szeretem a kezemben tartani a könyvet, mielőtt megveszem. Ráadásul már ott helyben ki tudom nyitni és a boltból kilépvén már olvashatom is (feltéve ha van rá idő). Kétszer-háromszor rendeltem interneten keresztül, de akkor is a könyvesboltba kértem a könyveket, úgyhogy a könyvesboltot választom.


4.kérdés: Melyiket választanád: Az összes könyvből film vagy sorozat lesz?

Egyaránt szeretem a sorozatokat és a filmeket is, de talán a sorozatoknak jobban örülnék. Egyrészt ingyen nézhetném (habár a mozijegy sem jelentene akkora akadályt...), másrészt így jobban kibontakozhatnának a történések. Egy film csak pár órán keresztül szórakoztat, a sorozat pedig sok sok részen keresztül mutathatja azt, amire vágyunk. Bár annyira el lennénk halmozva, ha minden könyv sorozat lenne, hogy nem győznénk egyszerre művelni az olvasást és a sorozat nézést!


5. kérdés: Mennyit olvasnál inkább: 5 oldalt naponta vagy 5 könyvet hetente?

Ki az, aki nem a másodikat választaná? Ha naponta 5 oldalt kéne olvasnom, úgyis áthágnám a szabályt és többet olvasnék. Ha valamilyen mágia folytán működne az 5 könyv hetente, természetesen nagyon jól érezném magam. Ez 260 könyvet jelentene évente! Az nem is olyan rossz! ;)


6. kérdés: Mi lennél inkább: Professzionális könyv kritikus vagy író?

Inkább kritikus lennék. Ha jól keresnék vele, akkor egész nap könyvek mellett tölthetném az életem! Ez így elég jól hangzik, mit ne mondjak. Annyira nem érzem magam jó írónak, de ha lenne hozzá érzékem, talán minden más lenne.


7. kérdés: Mit tennél inkább: Újra és újra újraolvasnád a kedvenc 20 könyved vagy mindig ezidáig el nem olvasott könyveket kéne bújnod?

Belegondolni is rossz, hogy nem olvashatnék Luxent, Pokoli szerkezeteket, Végzet ereklyéit vagy Időtlen szerelmet (és még sorolhatnám!). Menő lenne, ha egy idő után már fejből tudnám mondani az egyes oldalakon szereplő idézeteket :3 Viszont ezzel nem feltétlen lennék megelégedve. Van amikor szükség van változásra és azt hiszem hiányom lenne életem utolsó napjait tengetve, ha nem olvastam volna el a nagy klasszikusokat és ezer más könyvet minimum egyszer. Úgyhogy mindig új könyveket olvasnék. (Gyorsan megyek tovább, elbizonytalanodtam.)


8. kérdés: Mi lennél inkább: Könyvtáros vagy könyvesbolti eladó?

Legszívesebben egyszerre a kettő. Választás esetén könyvesboltban dolgoznék, mert akkor mindig láthatnám az új kiadásokat és szünetekben olvasgathatnék a raktárban. Ha pedig enyém lenne az üzlet, mindig félretennék magamnak 1-1 kötetet, amiből szükséges.

9. kérdés: Mit olvasnál inkább: Csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket vagy minden más műfajt, kivéve a kedvencedet?

A kedvenc műfajom a fantasy. Ennek fényében úgy gondolom, hogy inkább nem olvasnék fantasyt, viszont minden mást igen. Egy idő után túl egysikú lenne minden könyv, nem lenne már újdonság és halálra unnám magam a kliséken. Viszont ki mondta, hogy le kéne mondanom a romantikáról? Az is bőven elég lenne nekem.


10. kérdés: Mit olvasnál inkább: Csak kézzel megfogható, valódi könyveket vagy e-book formában lévő könyveket?

Ha a pénz nem számít, akkor csakis kizárólag valódi könyveket olvasnék. Sokkal jobb a kezemben tartani és érezni a könyvet. Folyton nézhetném a csodás borítókat és a szagát is érezhetném (olyan jó szaguk van a könyveknek, muszáj!). Ha nem lenne elég a keret, vagyis nincs mágia, akkor... akkor is csak valódi könyveket olvasnék!Ennyi lett volna mára, remélem kedvet kaptatok a taghez! Ha gondoljátok, írjátok meg, ti mire mit válaszoltatok volna! :)

4 megjegyzés:

 1. Szia!

  Tetszik a bejegyzések végén az animés képes elköszönő vagy mi és hogy mindig a témához passzol. :) Bár a zenével egy kicsit gondban voltam, mert amikor két bejegyzésed is megnyitottam, akkor elég nagy káosz lett a hangfalam tájékán. :D Amúgy jó a zenei stílusod! (A Bounce kifejezetten tetszik.)

  Kitölteném a book taget én is ha nem gond. Természetesen jelölni fogom a forrást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze! :) Köszönöm szépen az építő szöveget! :) A zenelejátszón gondolkodtam, hogy kiveszem az automata indítást.

   Törlés
 2. Szia!
  Köszi a jelölést, feltétlen megcsinálom! :D
  Amúgy nagyon jó lett a bejegyzés! :DD
  Puszi,
  Angie

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Remélem tetszeni fog és élvezettel csinálod majd! ;)

   Törlés